Young
Artist
Auction
Noi credem în valoarea talentelor locale, știm că ele sunt și vrem să le scoatem la suprafață încă atunci când ele sunt în stare crudă, la etapa lor incipientă, pură – motivând astfel tinerii artiști să își urmeze calea.

Pentru ca să îți demonstrăm ție și lumii întregi că lucrările și talentul tău au valoare am pus la cale un nou proiect la Artcor – Young Artist Auction!
Young
Întâi de toate să explicăm ce este tânăr în viziunea noastră. Deși, evident, acest cuvânt face referire la vârsta creatorilor, noi credem că „tânăr în profesie” poate fi oricine, indiferent de vârstă. Un artist tânăr este un artist încă nedescoperit.

Ce fel de artiști pot participa în program? În această ediție am decis să începem prin atragere artiștilor plastici: pictori, graficieni, ceramiști, sculptori.

Artist
Artist

Ce fel de artiști pot participa în program? În această ediție am decis să începem prin atragere artiștilor plastici: pictori, graficieni, ceramiști, sculptori.

Auction

Lucrările ce vor fi selectate pentru program vor fi expuse într-o expoziție cu vânzare, organizată în forma unei licitații silențioase.
Programul Young Artist Auction este mai mult decât o licitație, este o experiență de învățare și dezvoltare profesională.
Pe lângă șansa de a vinde lucrările, vom oferi artiștilor înregistrați acces la o serie de ateliere, întâlniri și mentorate cu profesioniști din domeniul artei.

În cadrul acestor ateliere vom încerca să oferim informații valoroase despre subiecte de interes printre care:

  • Cum să scrii un Bio?
  • Cum să pregătești un portfolio?
  • Cum să apreciezi corect valoarea lucrărilor?
  • Evenimente internaționale ce merită vizitate

De asemenea, pe final vom edita un catalog cu lucrările tinerilor artiști, care va fi distribuit în rețeaua noastră de parteneri.

Artist:
Cum pot participa?
Artcor:
Trebuie să completați formularul de înscriere de pe site-ul nostru și să ne trimiteți imagini cu lucrările voastre. Puteți aplica cu mai multe lucrări, dar doar una va fi selectată pentru licitație.
Artist:
Cine va face selecția lucrărilor?
Artcor:
Selecția va fi făcută de un juriu format din mentori internaționali, galeriști și curatori, care vor evalua calitatea artistică, originalitatea și relevanța lucrărilor.
Etapele proiectului:

1.

Deschiderea înregistrărilor pentru artiști
1-15 octombrie

2.

Community Meetups, ateliere și sesiune de mentorat cu artiștii înregistrați
15 octombrie - 1 decembrie

3.

Expoziție
7 - 14 decembrie

4.

Licitație
14 decembrie

5.

Editarea și distribuirea catalogului cu lucrările selectate
Termenul limită de înscriere este 30 octombrie, iar licitația va avea loc pe 14 decembrie la Artcor.
Formularul de înscriere
Artist
 
Lucrarea / Artwork
Pictură, tapiserie, ceramica. etc.
Materiale Foto / Video
Nu îți face griji. Titlul și descrierea lucrării pot fi modificate ulterior. Pentru asta și organizăm mai multe activități educaționale. La fel, în caz de necesitate, te vom ajuta să faci și poze mai bune, dacă nu le crezi pe ale tale îndeajuns de reușite.

Nu lăsa pe ultima zi, aplică mai bine acum!

Această activitate este organizată de Artcor cu sprijinul financiar oferit de Fundația Moldcell și Proiectul Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie.