Festivalul Industriilor Creative
Calendar
Festivalul Industriilor Creative
Speakeri
Panel Creative Moldova
Creative Talks
 • Maxim Kilcik
  Art Director
  Создавая мир вокруг себя
 • Victoria Viprada
  Artist Vizual
  Визуальные искусства сегодня и в будущем
 • Eugen Boico
  Founder / CEO Publicis Moldova
  Energia Viitorului
Studii de caz
 • Radion Cicic
  Designer Grafic
  Design de etichetă, Atu Winery.
 • Mihai Stamati
  Designer Industrial
  Design de obiect în spațiul public: spații de joacă
 • Anya Glazkina
  Redactor-șef și fondator Locals.md
  Нативная реклама как способ монетизации медиа
Concerte
Moldovan National Youth Orchestra vă invită în data de 1 iunie, în prima seară a Festivalului Industriilor Creative la un concert de muzică în curtea unui dintre cele mai vechi conace din Chișinău - Conacul Cazimir - Cheșco.
Fuziunea dintre folclor și jazz pe scena Artcor!

Acest eveniment reprezintă un unic concert care va aduce pe aceeași scenă 2 generații cu abordări diferite, dar unite prin setea de a crea și a apropia oamenii de magica lume a jazzului.

Una dintre primele formații de jazz din Republica Moldova, fondată în 1992 - Trigon, va evolua împreună cu unul dintre cele mai tinere și moderne proiecte de jazz - Cristian Chiaburu Project.
În data de 3 iunie la Festivalul Industriilor Creative te așteaptă un concert rock alternativ cu trupele locale Delta pe Obraz, FlashBlood și Crista.
UNDERGROUND.MD, Pot Music și Centrul Artcor v-au promis că RapCheck va deveni o tradiție lunară și iată că ne ținem de cuvânt.

În seara din 4 iunie, în cadrul Festivalului Industriilor Creative, la o distanță de doar două săptămâni de la primul Check venim cu al doilea eveniment în care am adunat 7 artiști cu stiluri diferite.

Smog | Dacccul | YOVU | vevqman | bumb | Kapnobatai | Gruvee
În 5 iunie, vă invităm să urmăriți în scenă sinergia a 3 proiecte muzicale electronice - experimentale. COSMOS in BUZUNAR, Murmur de izvar și Amystic vor fi în scenă în ultima zi a Festivalului Industriilor Creative 2022.

Performance-ul muzical promite o simbioză dintre mai multe genuri muzicale ca: Dark Electronic – Synth Wave – progresive Tehno - IDM – Electronica – Electronic Rock – Ambient – Drum an Bass – chill out – Folclor.
Festivalul Industriilor Creative
Ateliere
De 1 iunie oferă-i copilului tău șansa să atingă norii ca un super erou, să devină prezentator/e pentru o zi și să intre în lumea filmului direct de pe covorul roșu!

Orășelul Cinematografic al Copiilor este un eveniment de excepție ce va avea loc la Mediacor de Ziua Internațională a Copiilor. În această zi micii spectatori sunt invitați să descopere ce se întâmplă cu adevărat în culisele unui film.
De Ziua Internațională a Copilului, vă invităm să lăsați deoparte toate grijile și să veniți cu micii creatori la un atelier de pictură pentru copii.

Vă așteptăm la Cartego unde ne vom bucura împreună de magia culorilor și vom celebra copilăria!
Mentorul cursului - Jenia Dedkov - director de imagine de cu cel mai tare portfolio din țară!
Spoturi comerciale, videoclipuri muzicale, filme documentare și de ficțiune, în sumă de peste 200 de producții.

A lucrat cu: Moldcell, Orange, Moldtelecom, Carla's Dreams, Zdob și Zdub, Macar Severin etc.
Books, postcards, animations, advertisements, games, avatars are based on attractive characters with unique, memorable features and details. This workshop is designed to teach how to invent and draw such characters.
Bilete
This workshop will go through the full process of developing a simple acoustic demo recorded on your phone (guitar+vocal) into a professionally recorded, produced and arranged song.
Bilete
În cea de a 3-a zi a Festivalului Industriilor Creative te invităm la un atelier de animație cu Lev Voloshin și Serdar Djumaev.

Atelierul este destinat tinerilor cu deficiențe de auz, pasionați de desene animate, cu vârsta de peste 16 ani ce vo să învețe cum are loc procesul din spatele ecranelor.

La curs vei avea posibilitatea să înveți bazele unei profesii universale care te poate ajuta să îți construiești o carieră în acest domeniu. Atelierul este gratuit!
Ai restabilit vreodată o imagine din format fizic în cel digital?

Seara de digitalizare este un eveniment la care sunt invitați toți cei care vor să încerce această experiență pe propria piele. Vom scana tot felul de imagini, fără selecție, orice fotografie, din orice perioadă, fie imprimată pe hârtie ori pe peliculă foto.

Acces liber
Fondatorul AB+Partners, arhitectul Alexandrin Buraga îți dă întâlnire la Festivalului Industriilor Creative 2022. Te invităm la un eveniment offline pentru a vorbi despre design ca element care face diferența.

Într-o lume guvernată de tendința globalizării și a fuziunii, ceea ce face diferența este personalizarea spațiului oferită de elementele de design interior.

La meetup, speakerul îți va povesti despre cum poți scoate în evidență spațiul prin abordarea individuală, creând o reflexie a personalității celui care-l experimentează.

Acces liber
Cărturești Chișinău și ilustratoarea Daria Rusu te invită la un atelier de creație, unde vei avea toată libertatea să creezi o carte poștală în culorile preferate, să lași un mesaj și o trimitem noi la destinație.

Daria Rusu a studiat pictura la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice (AMTAP). Mai cochetează cu idea de standup, are o forță care se cere eliberată prin discurs. Un alt hobby e să librărească în Cărturești.
Mai multe detalii
„Formă și stil" este un atelier de creație, organizat împreună cu ceramista Elena Frunze, ce explorează tradiția și designul în ceramica artistică.

Vă invităm să modelați forme decorative (vaze) cu stil și rafinament, folosind tehnici tradiționale și spiritul artei contemporane.

Atelierul de ceramică din cadrul Festivalului Industriilor Creative este o oportunitate unică pentru a modela în tehnici manuale, obiecte unice. Ne propunem să îmbinăm în obiectele modelate atractivitatea vizuală, prin designul formei, cu funcția utilitară a obiectului ales.
Bilete
Un atelier perfect pentru cei care își doresc de multă vreme să-și picteze visele în acuarelă, dar niciodată nu găsesc timp pentru a o face.

La atelier participanții vor crea un pattern seamless (fără sudură) în acuarelă.
Bilete
Atelierul de improvizație scenică semnat de Bogdan Dumitrescu (Pitești, România), se află la punctul de intersecție al teatrului de improvizație, al actoriei cu text și al jocurilor teatrale.

Acces liber, cu înregistrare prealabilă.

Cine poate veni?
Atelierul este dedicat în egală măsură actorilor profesioniști, studenților la Actorie, cât și non-actorilor interesați de tehnici teatrale care pot antrena creativitatea.

Întâlnirea va încerca să răspundă întrebărilor: "Ce faci atunci când ai un blocaj în lucrul la rol?", "Ce este teatrul de improvizație?" și "Cum scap de frica de a greși?".
Mai multe detalii
În librării ajungem pentru o carte anume, sau mai multe cărți. Sau. cum se întâmplă de multe ori, suntem în căutarea unei experiențe.

Cât de des te-ai văzut în rolul de librar, unde să fii întrebat/ă: "Aveți cartea aia, cu o pisica pe copertă și ceva legat de vrajitorie?"

Vă invităm la un atelier de creație, unde încercăm să facem față provocării. Mai pregătim și un quiz inedit, să ne simțim cu totul special.

Evenimentul va fi moderat de scriitorul și poetul Igor Guzun.
Atelier cu jurnalista Sorina Obreja, bazat pe instrumente practice.

În timpul acestuia participanții află detalii despre procesul de producție a conținutului media – audio, video, destinat publicării pe rețelele de socializare, platforme online sau instituții mass media, dar și despre activitatea la TV. Sorina Obreja va lucra la acest atelier în echipă cu un cameraman cu experiență.
Bilete
Pe 4 și 5 iunie, în cadrul Festivalului Industriilor Creative de la Chișinău, Constantin Șarcov pune la cale cel mai rapid și intens curs de design care a existat vreodată în Școala Artcor.
Un curs care este recomandat doar celor mai curioși și rezistenți dintre pământeni. Timp de 2 zile, într-un total de 12 ore veți avea ocazia să pătrundeți toate straturile unui brand stufos și bine făcut.

Partenerul de crimă al ediției Fulger este unul dintre cei mai buni strategi în domeniul brandingului din România, (tobele bat) Adrian Mironescu de la WIRON. Adrian este și deținătorul premiilor REBRAND Global Awards Winner și TRANSFORM Awards Gold Winner. La editia a 8-a, Adrian va vorbi despre strategie, naming, poziționare și va deschide culisele proiectelor care l-au consacrat.
Bilete
Festivalul Industriilor Creative
Cartierul CreativÎn perioada 1-3 iunie ai posibilitate să vizitezi sediul companiilor media și de creație care s-au înregistrat în "Traseul Companiilor Creative".
Festivalul Industriilor Creative
Instagram @artcor_center
Toate materialele îi aparțin Asociația Companiilor
de Creație din Moldova (COR) și sunt protejate prin copywrite.