Artist Program 2024
"Moldova in a postcard"
Ce-ți vine în minte când spui „Moldova”?

Vezi cana din metal legată la gura fântânii? Palmele negre de la nuci verzi? Simți mirosul de var stins apoi întins pe copaci și borduri? Sau poate cel de boboci mici, galbeni, pe care-i ții între două palme curbate? Auzi cum foșnește pelicula bătută-n geam, ca să nu pătrundă vântul iarna? Sau simți pătlagina lipită pe rana proaspătă?

Moldova îți poate declanșa un infinit de asocieri. Tu alege-o pe cea care-ți dă fiori și hai s-o transpui într-o ilustrație animată.

Ai înțeles corect! Dăm start înscrierilor pentru cea de-a 3-a ediție a Artist Program, pe care o dedicăm, de această dată, țării noastre - “Moldova in a postcard”.

Durata programului: 1.5 luni

Termen limită pentru aplicare: 25.02.2024

MOLDOVA

De ce EA?

Pentru că-i aparținem și ne aparține. Pentru că o iubim așa cum e și vrem să scoatem în evidență ceea ce o caracterizează - cu bune și cu rele, cu amar și dulce, cu mult și cu puțin…dar cu tone de talent, culoare și frumusețe.
Cine se poate înscrie în program?
*Dacă știi să le faci pe toate 3: ilustrare, animație, storytelling, poți realiza proiectul în mod individual. Dacă nu, formează o echipă și aplicați împreună.
Cei care scriu
storytelleri copywriteri, scriitori, poeți etc.
Cei care desenează
artiști vizuali, pictori, designeri grafici etc.
Cei care animează
animatori, motion designeri, oameni pasionați de AR
Pentru inspirație:

Uite aici o experiență AR din ediția trecută a programului. Cafeneaua Guguță prinde viață prin aplicația Artivive și talentul Oxanei Capatina.

Etape program:

1.

Lansăm înscrierile pentru artiștii doritori de a participa: storytelleri, ilustratori, și oameni pasionați de animație, AR (poate fi 3in1, 2in1 sau 1in1)

2.

Selectăm participanții împreună cu un juriu competent

3.

Lucrăm asupra ideii

4.

Participăm la 3 ateliere care să ajute la realizarea ulterioară a proiectului

5.

Lucrăm la concept și facem primele schițe

6.

Pitch și selecție concepte

7.

Implementăm (poveste + ilustrație + voice over + animație cu activizare în Artivive)

8.

Finalizăm proiectul și prezentăm rezultatele

9.

Ne lăudăm lumii întregi cu ilustrațiile create

Care este scopul?

Ne dorim să obținem 10-15 ilustrații cu componentă audio, animație și AR.


Când va fi luată în mână, fiecare dintre ele va trezi locuitorilor acestei țări sentimentul de mândrie, iar celor din diasporă - dorul, care vor exclama: „Da #chiarcă, asta e Moldova mea!„


Pe de altă parte, turiștii o vor cumpăra drept suvenir, completându-și imaginea despre această țară: „Wow, Moldova înseamnă și asta, nu doar vin și plăcinte!”

Devino parte din program, folosește-ți talentul și abilitățile la crearea unui produs care te va face mândru și-ți va purta numele prin toate colțurile lumii.


Durata programului: 28 februarie - 16 aprilie

Termen limită pentru aplicare: 25 februarie

Această activitate este organizată de Artcor cu sprijinul financiar oferit de Fundația Moldcell și Proiectul Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID, Suedia și UK.