Artist Program. Poveștile nespuse
ale orașului
După 3 luni de muncă și dedicație a 9 echipe creative, 9 clădiri din Chișinău au sfidat axa temporală și au ajuns în viitor.

În cea de-a doua ediție a Artist Program, dedicată “Poveștilor nespuse ale orașului", au fost îmbinate istoria capitalei, monumentele arhitecturale, storytellingul și tehnologia.

Ce a ieșit din această fuziune?

9 povești digitale, cu elemente de animație, linie sonoră și AR integrate, în care au fost transpuse 9 case din patrimoniul național.

În dezvoltarea acestui proiect avem norocul să îi avem alături drept parteneri pe cei de la AO Salvați Chișinăul, SaveChișinău.
Iată și cele 9 clădiri norocoase:
  CUM LUCREAZĂ?

  1.Instalează aplicația ARTIVIVE


  2.Deschide ARTIVIVE și plasează telefonul în fața:

  • ilustratiei(pentrucartolină)
  • declansatorului(pentrucladire)

  3. Privestecartolina/clădirea printelefon

  În paralel, pe baza acestor monumente istorice, a fost creat și un set de 10 ilustrații grafice.

  Acestea reprezintă cele 9 clădiri istorice participante în program: Vila urbană a familiei Nazarov, Conacul urban al familiei Cazimir-Cheşco, Cafeneaua Guguță, Moara Roșie, Turnul de Apă, Vila urbană de pe str. Columna 131A, Stadionul Republican, AMTAP - fostul Sediu al Sfatului Țării, Observatorul Astronomic și Artcor.

  Iar pentru a descoperi întregul potențial al acestor ilustrații, descarcă aplicația Artivive în telefon, îndreaptă camera spre imagine și urmărește cum aceste clădiri prind viață prin animație.

  Ilustrator: Irina Cleșcenco
  Dimensiune: A5
  230 GSM

  Această activitate este organizată de Artcor cu sprijinul financiar oferit de ANTRIM și Proiectul pentru Competitivitate Și Reziliență Rurală, Fundația Moldcell și Proiectul Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie.