GRAPHIC DESIGN ed. 7 (online)

Data
15 Februarie–22 Martie
Ora
19:00–20:00

_____________________________________________________


Durata cursului: 1,5 luni
11 lecții a câte 2 ore academice
Periodicitate: marți și joi între orele 19:00 - 21:00
Locația: Online

Limba de predare a cursului: română/rusă

Costul cursului – 3000 MDL

_____________________________________________________

  Înregistrare la curs  

 

Acest curs este recomandat celor care doresc să învețe bazele designului graphic. Fie că ești designer și vrei să îți actualizezi cunoștințele sau să îți ascuți ochiul artistic sau ești un marketing manager care vrea să înțeleagă cum funcționează bucătăria designerească astfel încât să formulezi sarcini realiste, logice și cu sens te așteptăm la curs.

Autorul va împărtăși într-o atmosferă liberă atât bazele ce țin de teorie și istorie, compoziție, culori, fonturi, identități, pregătirea pentru tipar cât și teme mai speciale venite din experiență, cum ar fi cum să câștigăm la festivale (și ce ne dă asta?), cum facem prezentările și vindem conceptele, cum stabilim prețul, procese de lucru, cele mai complicate și interesante studii de caz din experiența proprie și nu numai. 

Clienți și Branduri cu care au lucrat Piko: Carturești, Uniunea Europeană, EA Games, Ducati Scrambler, Coca Cola, Purcari, Call of Duty, Pizza Hut, KFC, Danube Footwear, Parlamentul Republicii Moldova, College of Wizardry, TV8, L'Oreal, ș.a.

* Cursul se va ține în limba română dar mentorul este vorbitor experimentat și de limbă rusă, astfel, anumite aspecte pot fi explicate în limba rusă, la cererea participanților.
 

 

Constantin Șarcov – s-a născut în 1989 la Chișinău, a absolvit Facultatea Arte Plastice şi Design, specialitatea Grafică, în cadrul UPS „Ion Creangă”, Chișinău. În primul an de facultate creează Piko Creative, agenție cu multiple premii internaționale, în care este creative director până în prezent. 

Din 2019, este membru al Art Directors Club of Netherlands.

Proiectele mentorului:

www.piko.rocks

behance.net/piko

  

PROGRAMUL CURSULUI 

 

ABILITĂȚI OBȚINUTE ÎN REZULTATUL CURSULUI 

 

 

Q&A

Cursul e pentru începători sau profesioniști?

Pe scurt - cursul este pentru începători.
Pe lung - cursul include bazele fundamentale ale design-ului grafic și este destinat atât începătorilor cât și designerilor cu experiență, cărora le place să exceleze și să se perfecționeze continuu.

 

Aș putea să vin doar la una din lecții, doar la temele care mă interesează?

La moment analizăm scenariul când unele din lecții vor fi evenimente publice. Temele pentru evenimente vor fi alese în urma unui poll.

Care este diferența între cursul vostru și celelalte?

Acesta este cursul de autor a lui Constantin Șarcov. Totul va fi pregătit prin prisma experienței autorului și a agenției Piko, astfel, toate materialele vor fi strâns legate de experiența reală. Nu vom concura cu universitățile. Un alt atu, este umorul. Scopul este să ne simțim cu toții bine și să învățăm într-o manieră relaxantă și prietenoasă.

Va fi doar teorie sau și practică?

În dependență de temă vom pregăti câte un program aparte pentru fiecare lecție care va combina teoria, practica, exercițiile și studiile de caz.

Vor fi testări sau teme pentru acasă?

Nu planificăm nici testări nici teme pentru acasă. Dar, la final, fiecare student va realiza câte un poster ce va fi expus într-o expoziție de grup la Artcor.

Diplome o să fie?
Da.

Diplomele o să fie frumoase, sau ca întotdeauna?

Diplomele o să fie frumoase.

Mai am nevoie de informații, unde pot să aflu?

În perioada următoare vom publica curriculumul cu detalii despre lecții, teme și cunoștințele pe care le veți primi la curs.

Care vor fi criteriile de selecție a candidaților?

Bună întrebare. Ne dorim un grup cât mai divers. În dependență de numărul de aplicări vom decide dacă mărim grupa sau planificăm o a doua ediție a cursului. Sau ambele.

Trebuie să cunosc Photoshop sau alte programe de grafică?

Nu. La curs nu vom învăța software. Pentru cei care nu cunosc bazele programelor, vom face o instruire de bază și le vom oferi linkuri didactice pentru învățare desinestătătoare.

Dar de ce nu ne învățați soft, cum eu o sa fiu designer fără Adobe, Illustrator și Corel Draw?!

Din simplul motiv că design-ul nu este despre soft, ci despre gândire. Plus, includerea software-ului în program va prelungi prea mult cursul și atunci va fi problematic pentru mine. Totuși trebuie să conduc o agenție.

Pot să aplic la curs dacă nu cunosc nimic despre design?

Da. Cursul este destinat celor care vor să afle despre meserie, și celor care vor să se aprofundeze în meserie.

O să ne povestiți despre proiectele Piko și cum s-au făcut?

Da, cu mare drag.