GRAPHIC DESIGN ed.2

Data
08 Septembrie–20 Octombrie
Ora
19:00–20:30

_____________________________________________________

Durata cursului: 1,5 luni
14 de lecții a câte 2 ore academice
Periodicitate: marți și joi între orele 19:00 - 21:00
Locația: Sala Mică și Mediateca (Artcor A1)

Costul cursului – 3000 MDL

*poate fi achitat și în 2 tranșe

_____________________________________________________

 

  Înregistrare la curs  

  *curs cadou

 

 

Limba de predare a cursului: română/rusă

 

Acest curs este recomandat atât celor care doresc să devină designeri grafici și doresc să învețe bazele, cât și designerilor care doresc să afle lucruri noi.

Autorul ne va împărtăși, într-o atmosferă liberă atât bazele ce țin de teorie și istorie, componentele fundamentale ce țin de compoziție, culori, fonturi, identități, pregătirea pentru tipar cât și teme mai speciale venite din experiență, cum ar fi cum să câștigăm la festivale (și ce ne dă asta?), cum facem prezentările și vindem conceptele, cum stabilim prețul, procese de lucru, cele mai complicate și interesante studii de caz din experiența proprie și nu numai. 
Clienți și Branduri cu care au lucrat Piko: EA Games, Ducati Scrambler, Coca Cola, Purcari, Call of Duty, Pizza Hut, KFC, EA Sports Bucharest, Danube Footwear, Parliament of Moldova, College of Wizardry, TV8, Bitfury, L'Oreal, Fautor ș.a.

La finalul cursului toți participanții vor participa într-o expoziție comună de postere făcute în cadrul programului.
Mai multe detalii despre ce veți învăța la curs puteți citi aici.

 

 

Constantin Șarcov – s-a născut în 1989 la Chişinău. A absolvit Facultatea Arte Plastice şi Design, specialitatea Grafică, în cadrul UPS “Ion Creangă”, Chişinău. În primul an de facultate creează Piko Creative, agenția de creație, cu multiple premii internaționale, în care este creative director până în prezent. 

Din 2019,  este membru al Art Directors Club of Netherlands.

www.piko.rocks

behance.net/piko

 

 

PROGRAMUL CURSULUI 

 

ABILITĂȚI OBȚINUTE ÎN REZULTATUL CURSULUI 

 

 

Q&A

Cursul e pentru începători sau profesioniști?

Pe scurt - cursul este pentru începători. 
Pe lung - cursul va include bazele fundamentale ale design-ului grafic, și este destinat atât începătorilor cât și celor cu experiență (dar care simt nevoia de a-și întări cunoștințele). 

 

Aș putea să vin doar la una din lecții, doar la temele care mă interesează?

La moment analizăm scenariul când unele din lecții vor fi evenimente publice. Temele pentru evenimente vor fi alese în urma unui poll.

Care este diferența între cursul vostru și celelalte?

Acesta este cursul de autor a lui Constantin Șarcov. Totul va fi pregătit prin prisma experienței autorului și a agenției Piko, și toate materialele vor fi strâns legate de experiența reală. Nu vom concura cu universitățile. Un alt atu, este umorul. Scopul este să ne simțim cu toții bine și să învățăm într-o manieră relaxantă și prietenoasă.

Va fi doar teorie sau și practică?

În dependență de temă, vom pregăti câte un program aparte pentru fiecare lecție care va combina teoria, practica, exercițiile și studiile de caz.

Vor fi testări sau teme pentru acasă? 

Nu planificăm nici testări nici teme pentru acasă. Dar, la final, fiecare student va face câte un poster care va face parte dintr-o expoziție de grup la Artcor.

Diplome o sa fie?
Da.

Diplomele o să fie frumoase, sau ca întotdeauna?

Diplomele o să fie frumoase.

Mai am nevoie de informații, unde pot să aflu?

În perioada următoare vom publica curriculumul cu detalii despre lecții, teme și cunoștințele pe care le veți primi la curs.

Care vor fi criteriile de selecție a candidaților? 

Bună întrebare. La sigur știm că ne dorim o grupă cât mai diversă. În dependență de numărul de aplicări vom decide dacă mărim grupa sau planificăm o a doua ediție a cursului. Sau ambele.

Trebuie să vin cu laptopul meu? 

De dorit. Dar cine nu are posibilitate, va avea acces la calculatoarele din mediateca Artcor. Vom încerca ca acest moment să nu fie de bază. Cel mai bun design începe de pe hârtie.

Trebuie să cunosc Photoshop sau alte programe de grafică?

Nu. La curs nu vom învăța software. Pentru cei care nu cunosc bazele programelor, vom face o instruire de bază și le vom oferi linkuri didactice pentru învățare desinestătător.

Dar de ce nu ne învățați soft, cum eu o sa fiu designer fără AdobeIllustrator și Corel Draw?!

Din simplul motiv că design-ul nu este despre soft, ci despre gândire. Plus, includerea software-ului în program va prelungi prea mult cursul și atunci va fi problematic pentru mine. Totuși trebuie să conduc o agenție.

Pot să aplic la curs dacă nu cunosc nimic despre design?

Da. Cursul este destinat celor care vor să afle despre meserie, și celor care vor să se aprofundeze în meserie.

O să ne povestiți despre proiectele Piko și cum s-au făcut?

Da, cu mare drag.

Spuneați ceva de vizite la tipografie?

Da, vom face 2 vizite de studiu la tipografii, offset și serigrafie.