COMICS COURSE ed.3

Data
25 Septembrie–13 Noiembrie
Ora
10:00–12:00

_____________________________________________________

Durata cursului: 2 luni
8 lecții a câte 2 ore
Periodicitate: Sâmbăta între orele 10:00 - 12:00
Locația: Artcor

Limba de predare a cursului: română/rusa

Costul cursului – 3000 MDL
_____________________________________________________Înregistrare la curs

 

Dacă ești pasionat de Banda Desenată (comics), îți plac ilustrațiile și grafica de carte, sau pur și simplu dorești să studiezi bazele narativității vizuale, atunci ai nimerit la cursul potrivit. Aici vei afla fundamentele unei lucrări cu ton narativ, și cum compoziția, culorile, fontul, linia și stilul ne pot ajuta să spunem mai multe în poveștile pe care le creăm. Desigur partea teoretică va fi completată de exerciții practice, în care participanții vor pune în aplicare cunoștințele, creând propriile benzile desenate.

În cadrul cursului, autorul își va prezenta lucrările de bandă desenată publicate în România și Moldova, evidențiind etapele principale de realizare a unui astfel de proiect. La finalul cursului va fi publicată o mică antologie ce va cuprinde lucrările participanților, dezvoltate în perioada de învățare.

 

Octavian Curoșu este un ilustrator bazat în Chișniău, cu o vastă experiență în benzi desenate.
Aici câteva dintre lucrările autorului:

www.behance.net/OctavianCurosu

www.instagram.com/octaviancurosu

 

 

 

 

PROGRAMUL CURSULUI ABILITĂȚI OBȚINUTE ÎN REZULTATUL CURSULUI Q&A

Cursul e pentru începători sau profesioniști?
Pe scurt: Cursul este pentru începători și cei care cunosc câteva noțiuni de bază. Însă, un astfel de curs e recomandabil și celor ce deja au cunoștințe în domeniu, pentru a-și practica abilitățile și lărgi cunoștințele. Fiecare experiență de învățare e unică și prețioasă. 

 

Aș putea să vin doar la una din lecții, doar la temele care mă interesează?
Nu e de dorit, deoarece lecțiile sunt interconectate, una o completează pe cealaltă. Absențele pot lăsa lacune în integritatea cunoștințelor dobândite la curs.

Care este diferența dintre cursul tău și celelalte?
Acesta este cursul de autor a lui Octavian Curoșu. Cursul va fi gândit de către mine, în premieră, iar toate materialele vor fi legate de experiența reală. Astfel de cursuri nu se găsesc la universități și nici pe piața autohtonă. Partea cea mai faină e că veți putea profita de un feedback particular asupra propriei lucrări, direct de la un autor de benzi desenate cu lucrări deja publicate. Ideea e să primim cât mai multă plăcere de la procesul creativ care stimulează imaginația și ne provoacă să privim lumea cu alți ochi.

 

Vor fi testări sau teme pentru acasă?
Testul va fi în a prezenta sârguință și atitudine serioasă față de propria lucrare. Temele pentru acasă vor fi drept premiu, pentru cei mai harnici. Un artist bun desenează și în somn. :D

Diplome o sa fie?
Cele mai bune diplome sunt abilitățile care le obțineți. Nu le poți pune pe perete, dar veți surprinde mult mai mulți oameni cu ele.
P.S. Da vor fi și diplome.

Mai am nevoie de informații, unde pot să aflu?
În perioada următoare vom publica curriculumul cu detalii despre lecții, teme și cunoștințele pe care le veți primi la curs.

Care vor fi criteriile de selecție a candidaților?
Ar fi fain să te pasioneze domeniul Benzilor Desenate, acest lucru ajută, dar vorba aia „pofta vine mâncând”, ai putea descoperi pasiunea pe parcurs. Eu vă aștept pe toți, cei ce sunt gata să lase banda desenată să intre în inima sa.


Vom lucra Digital sau Tradițional?

Ambele. Acest lucru va stabili fiecare participant la fața locului. Eficiența și confortul vostru e o prioritate, dar oricum, orice desen începe pe hârtie.

Trebuie să cunosc Photoshop sau alte programe de grafică?
Este preferabil să fiți familiari cu Photosopul și InDesign-ul. Pentru cei ce nu le cunosc, dar vor dori să lucreze digital, vă vom oferi link-uri didactice pentru studiu independent. După cum ziceam cei sârguincioși vor fi recompensați.

 

Pot să particip la curs dacă nu știu să desenez?
Sigur. O bandă desenată bună în primul rând se axează pe poveste iar desenul o susține ca un partener de încredere. Dacă poți desena Stickmen, te potrivești. Dacă punctul tău forte e scrisul te poți alia cu un alt cursant desenator.


Pot să aplic la curs dacă nu cunosc nimic despre banda desenată?
Da. Cursul este destinat celor care vor să descopere această materie, și celor care vor să se aprofundeze în ea.

O să învățăm să desenăm manga?
Nu. Dar se va menționa despre ea. Manga e un domeniu atât de vast că s-ar putea face câteva cursuri aparte despre el.

O să ne recomandați ceva benzi desenate bune pentru lectură?
Da, mai mult ca atât, autorul va aduce câteva volume din biblioteca sa personală, pe care le veți citi și analiza împreună.