DESIGN FUNDAMENTALS

Ed. 12

Almost a meme

Fiecare ediție a cursului Design Fundamental este unică, fiind actualizată cu detalii și studii de caz relevante și noi. Pe lângă viziunea de autor și experiența speakerului studenții vor beneficia și de lecții livrate de speakeri invitați. La evenimentul de finalizare a cursului vom avea invitat unui regizor olandez.

Acest curs este recomandat pentru:

  • Designeri independenți

    Învață de la cei mai buni. Alătură-te acestui curs și învață de la un designer experimentat, fondator de agenție, deținător de premii ce îi diferențiază pe cei buni de cei mulți.

  • Schimbare în carieră

    Nu este niciodată prea târziu să-ți urmezi visele și să te dezvolți într-o nouă direcție în carieră. Află care sunt cărămizile fundamentale ale designului și dezvoltă abilitățile de care ai nevoie pentru a reuși în noul tău job.

  • Antreprenori și Profesioniști în marketing

    Îmbunătățește imaginea brandului tău și ieși în evidență față de concurenți. Învață cum să creezi materiale de marketing eficiente și să îi oferi brandului tău cea mai bună imagine.

Despre curs

Durata cursului:

13 lecții a câte 2 ore

17 octombrie - 24 noiembrie


Periodicitate:

marți: 18:00 - 20:00

joi: 18:00 - 20:00

sâmbătă: 10:30 - 12:30


Locația:

Artcor (Sala Mică A1)


Limba de predare a cursului:

română / rusă

Costul cursului

Acest curs este recomandat atât celor care doresc să devină designeri grafici și doresc să învețe bazele, cât și designerilor care doresc să afle lucruri noi.


Autorul ne va împărtăși, într-o atmosferă liberă atât bazele ce țin de teorie și istorie, componentele fundamentale ce țin de compoziție, culori, fonturi, identități, pregătirea pentru tipar cât și teme mai speciale venite din experiență, cum ar fi cum să câștigăm la festivale (și ce ne dă asta?), cum facem prezentările și vindem conceptele, cum stabilim prețul, procese de lucru, cele mai complicate și interesante studii de caz din experiența proprie și nu numai.


La finalul cursului toți participanții vor participa într-o expoziție comună de postere făcute în cadrul programului.


Clienți și Branduri cu care au lucrat Piko: EA Games, Ducati Scrambler, Coca Cola, Purcari, Call of Duty, Pizza Hut, KFC, EA Sports Bucharest, Danube Footwear, Parliament of Moldova, College of Wizardry, TV8, Bitfury, L'Oreal, Fautor ș.a.

Cine predă?
Constantin Șarcov

Constantin Șarcov este fondatorul Piko, cea mai premiată agenție locală, pe plan internațional.


Lucrările Piko au fost premiate la Cresta London (Aur, Argint, Bronze), Grand Prix la G8 Moscow, Gold la Kiaf (Kiev), Gold la AdPrint (București), cât și în apariții în Luerzers Archive, 200 Best Digital Artists, Typomania etc.


Constantin și-a făcut stagierile la Cohn & Jansen JWT, McCann Bucharest și Carioca.


Constantin este membru COR și Art Directors Club of Netherlands.

Programul Cursului
17 octombrie - 24 noiembrie, Artcor
1
1
Intro
O călătorie expres prin câteva mii de ani de istoria designului, de la era primitivă la Bauhaus, și până la iPhone-ul din buzunar. Ține-te bine.
2
2
Colors
Alfabetul culorilor. Mesajele pe care le transmitem subconștient cu ajutorul acestora și felul în care ne influențează percepția. Studii de caz și lucru interactiv.
3
3
Intro in software si formate
Punem punctele asupra instrumentelor de bază în programele de editare, formatele în care e bine să salvăm lucrarea și diferența dintre rastru și vector.
4
4
Typography
Tot ce trebuie să știi despre designul de caractere tipografice și fonturi. Tipuri de caractere, diferențele dintre ele, combinații secrete, adevăruri neașteptate și șocante despre fonturi și studii de caz.
5
5
Compoziția
Soldatul nevăzut al design-ului. Vorbim despre principiile după care adunăm o machetă, astfel încât design-ul să nu o ia razna.
6
6
Postere
Lin, continuăm lecția despre compoziție cu exemple și reguli pentru crearea posterelor. Diferența între OOH și poster de interior, principii și multe exemple.
7
7
Branding & Identities

Discutăm și dezbatem informații fundamentale despre logotip, simbol grafic, tagline, slogan, identitate și alte minunății din lumea brandingului. Studii de caz și temă pentru acasă.
8
8
How to Make a good presentation?
Ce diferențiază o prezentare bună de zece rele. Încercăm să definim ce alungă somnul în timpul unei prezentări în timp ce analizăm rezultatele temelor pentru acasă.
9
9
Vizita la Tipografie offset și digitală
Mergem în lumea tiparului să vedem cum iau viață, formă și culoare fizică machetele digitale.
10
10
Magic & Art Direction
Lecția în care vorbim inspirațional despre creație, concepte, despre ceea ce nu avem dar ar fi bine să fie, art direction și cum se nasc ideile. Totul în baza unor exemple ce explodează de creativitate.
11
11
Dealing With Dragons 

Sfaturi practice despre cum să nu ne mănânce de tot clienții și să ieșim teferi și fericiți.
12
12
Becoming Immortal
Lecție fundamentală despre nemurire și cum facem proiecte despre care să se vorbească mulți ani după noi.
13
13
Diploma event
Evenimentul de final, la care vom avea 3 speakeri, toți 3 - Ași în lumea comunicării și design-ului. Dăm diplome și cadouri absolvenților și servim un pahar de vin cu ceva bun. Evenimentul este deschis publicului larg. Studenții cursului au acces gratuit.
:)
:)
DTP+
Feedback session
Abilități obținute în rezultatul cursului

La acest curs vei afla:

  • Design

    Bazele designului grafic și principiile fundamentale

  • Experiență de primă mână

    Cum să eviți greșelile clasice din domeniu

  • Tehnici de supraviețuire

    Cum să supraviețuiești și să excelezi într-un domeniu dominat de rechini

  • Secrete... tsss!

    Teme speciale și secrete din experiența proprie a autorului, lucruri pe care nu le înveți la universitate, nu le găsești pe pinterest și nici în cărți.

Mai ai întrebări?
Ia legătura cu noi!
Această activitate este organizată de Artcor cu sprijinul financiar oferit de Fundația Moldcell și Proiectul Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie.

Artcor Creative HUB
str. 31 August 1989, nr. 137, Chișinău 2004
Tel: +373 686 74 550
Email: noroc@artcor.md
Toate materialele îi aparțin Asociația Companiilor
de Creație din Moldova (COR) și sunt protejate prin copywrite.